واحد نمونه صنعتی درسال ۹۷
پیام تبریک نوروزی مدیرعامل
نمایشگاه کشاورزی و صنایع وابسته سال ۹۶
مصاحبه مدیرعامل شرکت رام پلاست شرق درباره مشکلات تهیه مواد اولیه ، با روزنامه خراسان
مورخ ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
صنایع تولید کننده لولههای پلاستیکی، پلیمر و پایپ، از صنایع پایین دستی حوزه پتروشیمی و تامین کننده ابزار و لوازم مورد نیاز صنایع دیگری چون کشاورزی و انتقال انرژی است. خراسان رضوی نیز یکی از استانهای صنعتی کشور و دارای واحدهای متعدد و فعالی در این بخش است. بااین حال چندی است برخی از این واحدهای تولیدی به دلیل تامین نشدن مواد اولیه، به حالت نیمه تعطیل درآمده یا زیر ظرفیت اسمی فعالیت میکنند.
اردلان منصوریان، مدیرعامل یکی از واحدهای نمونه تولید لولههای پلیمری و پایپ در استان و کشور است. او که همان ابتدا تاکید میکند این عنوان، هیچ امتیاز و فایده ای تا کنون برای وی و واحد تولیدی اش نداشته است، با توضیح این که مواد اولیه این شرکتها از داخل و خارج تامین میشود، اظهار میکند :مواد اولیه داخلی، تولید پتروشیمیهای کشور است که از طریق بورس خریداری و برای ساخت لولههای آب رسان استفاده میشود و هیچ وارداتی در این خصوص وجود ندارد. اما موادی که در ساخت لولههای انتقال گاز استفاده می شود، از خارج کشور وارد میشود.وی با تاکید بر این که علاقه پتروشیمیها به صادرات مواد اولیه تولیدی است، با نقدی بر روند قیمت گذاری مواد اولیه میافزاید: قیمت گذاریها را خود پتروشیمیها انجام میدهند و هیچ نظارتی توسط هیچ نهادی اعم از وزارتخانه و شورای رقابت و... بر این قیمت گذاریها اعمال نمیشود و همین میشود که در عرض این مدت که هیچ موادی هم عرضه نشده است، قیمت مواد مورد نیاز کارخانههای تولیدی از کیلویی ۳۹۵۰ تومان به بیش از ۴۹۰۰ تومان رسیده حال آن که این قیمتها ، قیمتهای پایه است و وقتی کالا در بورس عرضه میشود تا ۱۰ درصد هم به دلیل رقابت ، افزایش قیمت خواهد داشت و به بیش از ۵۵۰۰ تومان در هر کیلو میرسد.
این فعال حوزه تولید لولههای پلیمری با بیان این که مشکلات این شرکتها تنها به تامین مواد خود از بازار داخل محدود نمیشود، در خصوص ثبت سفارش مواد وارداتی نیز گفت: چند روزی است برای ثبت سفارش اقدام میکنیم ولی توفیقی حاصل نمیشود چرا که سایت وزارت صنایع، پاسخ گوی ثبت سفارش نیست. چرا باید برای کاری که با چند کلیک ظرف حداکثر چند دقیقه انجام خواهد شد، این همه مدت معطل بمانیم؟
انحصار پتروشیمیها و نبود نظارت بر آنها
وی این موضوعات را مشکل تمامی شرکتهای این حوزه میداند و میافزاید: ما با شرکتهای مصرف کننده محصولاتمان براساس وعده توافقی عرضه شش تا هفت هزار تن مواد اولیه در بورس طی یک هفته، از طریق پتروشیمیها قرار داد میبندیم این در حالی است که به دلیل انحصار عرضه این مواد، گاهی واحدهای پتروشیمی در حرکتی هماهنگ محصولی عرضه نمیکنند و هم اکنون بیش از پنج هفته است هیچ موادی در بورس عرضه نکردهاند در حالی که طی همین مدت، سه بار قیمت مواد را افزایش داده اند. منصوریان با بیان این که واحدهای تولیدی لوله و محصولات پلیمری به دلیل این رفتار واحدهای پتروشیمی، نمیتوانند سفارشهای خود را در زمان مقرر تحویل دهند، میگوید:از طرف دیگر به دلیل این که قراردادهای فروش ما بر اساس قیمت قبلی مواد اولیه منعقد شده، این افزایش قیمتها آن هم در بازهای کوتاه و در چند مرحله، به زیان تولید کنندگان است. وی با بیان این که در سال ۹۳ بیش از هشت میلیون دلار صادرات داشته است، بروز مشکلات متعدد را باعث قطع کامل صادرات خود می داند و میافزاید:دیگر نمی توانم بازارهایی را که با زحمت از آن خود کرده بودم به دست بیاورم، حالا کشوری مثل ترکیه بازار من را در ترکمنستان گرفته است.
تولید کمتر از ۶۰درصد ظرفیت، چیزی جز ضرر نیست
منصوریان میافزاید: کارخانههای این حوزه با ظرفیتی معادل ۲۵ تا ۳۰ درصد توان خود مشغول فعالیت هستند. در کشور حدود ۶۰۰ واحد تولیدی در این حوزه وجود دارد که همگی آنها دچار مشکل هستند چرا که تنها شش پتروشیمی در داخل کشور مواد اولیه لولههای پایپ را تولید میکنند و برای آنها هم اصلا حیات صنایع پایین دستی مهم نیست حال آن که تولید کمتر از ۶۰درصد ظرفیت، چیزی جز ضرر نیست.
پاسخ ما را نمیدهند
در ادامه برای اطلاع از اقدامات انجام شده انجمن لوله و پلی اتیلن استان، با محمدعلی بادیه نشین، رئیس هیئت مدیره این انجمن گفت و گو میکنم. وی میگوید : تا کنون چند بار موضوع را از واحدهای پتروشیمی کشور پیگیری کردیم ولی متاسفانه پاسخ مشخصی به ما نمیدهند، اصلا مدیران عامل واحدهای پتروشیمی تماسهای ما را پاسخ نمیدهند، کارمندان آنها هم جواب مشخصی برای ما ندارند. وی تاکید میکند: عرضه نشدن مواد اولیه به معنای توقف تولید در پتروشیمیها نیست بلکه تولیدشان همچنان ادامه دارد ولی مواد را در انبارهای خود نگه میدارند تا بتوانند گران تر بفروشند.
بادیه نشین با بیان این که پیگیری از وزارتخانههای نفت، صنعت، معدن و تجارت و استانداری تا کنون نتیجه بخش نبوده است، می افزاید :جالب این که وزارتخانهها هم ما را به پتروشیمیها حواله میدهند.
وی درباره میزان صادرات محصولات تولید داخل نیز میگوید :به دلیل مشکلاتی از این دست و نیز مشکلاتی که در نقل و انتقال ارز وجوددارد، تقریبا صادرات ما به صفر رسیده و این در حالی است که کشورهای همسایه و آسیای میانه متقاضی محصولات ایرانی هستند و توان بالقوه تولید نیز در واحدهای داخلی وجود دارد.
پتروشیمیها در قیمتگذاری نقشی ندارند
با وجود این اظهارات، مرضیه طهماسبی، رئیس تنظیم بازار دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با خراسان رضوی میگوید :از اوایل شهریور امسال، تمامی فازهای پارس جنوبی وارد تعمیرات اساسی شد البته این دوره مربوط به امسال نیست و متاسفانه به دلیل ناهماهنگی در شرکت ملی نفت، هر سال چنین وضعی پیش می آید که واحدهای پتروشیمی را با کمبود خوراک مواجه میکند. به تبع آن، پتروشیمیها نیز امکان تامین مواد اولیه واحدهای تولید لوله را ندارند به طوری که برخی از آنها با کاهش شدید تولید مواجه میشوند و برخی دیگر، مانند پتروشیمیهای امیرکبیر و ایلام، خط تولید اتیلن خود را کاملا تعطیل میکنند. البته ما در سایت دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، وضعیت کاری پتروشیمیها را اعلام میکنیم، حال این که تولیدکنندگان لولههای پلیاتیلن به سایت ما مراجعه میکنند یا خیر ، بی اطلاعم. وی در پاسخ به انتقادات تولیدکنندگان لوله درباره افزایش چندباره قیمتها با وجود عرضه نشدن مواد اولیه نیز میگوید: پتروشیمیها در زمینه قیمت گذاری محصولات خود هیچ نقشی ندارند و دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یک نهاد دولتی طبق مصوبات کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مرکز ملی رقابت، فارغ از این که آن ماده اکنون در بازار عرضه میشود یا خیر، آن را بر مبنای ۹۵درصد قیمت محصولات در مجلات جهانی قیمت گذاری میکند و بخشی از این افزایش قیمت رخ داده نیز به علت افزایش قیمت دلار است.
وزارت صنعت حتی در جلسات هم شرکت نمیکند
طهماسبی درباره گلایه تولیدکنندگان لوله از ارائه مواد اولیه توسط پتروشیمیها در بازار آزاد، با وجود مصوبات مرکز ملی رقابت مبنی بر غیرمجاز بودن این کار، میگوید:عرضه آزاد مواد اولیه فقط متوجه پتروشیمیها نمی شود بلکه قسمتی از آن در شرکتهای کاغذی تولید لوله انجام میشود، این شرکتها از بورس خرید میکنند ولی پیش از تولید، مواد اولیه را در بازار آزاد با قیمتهایی به مراتب بالاتر عرضه میکنند. پتروشیمیها معمولا به دلیل این که افراد و نهادهای زیادی ناظر بر عملکردشان هستند، نمیتوانند چنین کارهایی انجام دهند.
این مقام مسئول ادامه میدهد :بخشی از آماری هم که درباره عرضه در بازار آزاد وجود دارد، مربوط به قبل از ابلاغ مصوبات مرکز ملی رقابت است. از او درباره علت نبود نظارت بر عملکرد شرکتهای کاغذی میپرسم که در پاسخ میگوید: این موضوع در حوزه اختیارات ما نیست، صنایع پایین دستی زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند و ما بارها هم این را تذکر داده ایم ولی هیچ اقدامی انجام نشده است. وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت اعتقادی به این موضوع نداشتند و وزیر جدید نیز تا کنون اقدامی در این باره انجام نداده اند حتی نماینده این وزارتخانه هم با وجود دعوت از ایشان، در جلسات کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مرکز ملی رقابت شرکت نمیکنند. وی در پایان وعدهای هم در خصوص عرضه مجدد مواد اولیه در بورس میدهد و میگوید: این موضوع را پیگیری و تصور میکنم در کمتر از دو هفته دیگر، عرضه مواد اولیه طبق روال معمول آغاز خواهد شد.
چهارمین همایش رعایت حقوق مصرف کننده
چهارمین همایش اعطای گواهینامه حقوق مصرفکنندگان مربوطه به خراسان در روز ۵ مرداد ۱۳۹۶ در سالن ایثار هتل ثامن مشهد و با حضور جمعی از مسئولین استانی و مدیران بنگاه های اقتصادی و خدماتی استان برگزار شد از جمله رئیس سازمان صنعت و معدن خانم مهندس علیرضایی ، رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان آقای مهندس حسین ابراهیمی و عضو هیات مدیره سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور آقای مهندس دلق پوش و مسئولین استانی برگزار شد.
شرکت رام پلاست شرق برای سومین سال متوالی موفق به دریافت تندیس رعایت حقوق مصرف کننده شد.
در این همایش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی فرمودند: در تولید کالا رعایت حقوق مصرفکننده شرط اصلی است و باید این اصل مهم را در نظر بگیریم.
خانم مهندس علیرضایی اظهار کرد: در این جلسه به اینکه مصرفکنندگان ما چه حق و حقوقی دارند، میپردازیم و واحدهای تولیدی را معرفی خواهیم کرد که در طول سال احترام زیادی برای مصرفکنندگان قائل بودند و حقوق مطالبه شده آنها را رعایت کردند.
رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان آقای مهندس ابراهیمی تصریح کرد:
ملاک ارزیابی برای اعطای گواهینامه رعایت حقوق مشتری، پاسخگویی صحیح، خدمات پس از فروش، نداشتن بدهی های مالیاتی، رعایت کیفیت استاندارد لازم در محصولات تولیدی است.
عضو هیات مدیره سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور آقای مهندس دلق پوش اظهار کرد : ما نیاز داریم تا به عضویت سازمان تجارت جهانی دربیاییم که امر با رعایت کیفیت محصولاتمان محقق می شود.
وی مدیریت دقیق مشتری مداری، رسیدگی به شکایات، داشتن یک سامانه ارتباط مردمی و خودتخلف بینی را از عناصر مهم در نظارت بر عملکرد نهادهای مربوطه عنوان کرد و افزود: تضمین کالا، درج اطلاعات روی کالا، ارائه خدمات قبل و بعد از فروش باید مدنظر قرار گیرد.
دلق پوش بیان کرد: ما باید در تولید از پژوهش استفاده کنیم و از تکنولوژی روز بهره مند شویم.
مراسم پس از اهدای تندیسها خاتمه یافت.
برگزاری دومین دوره آموزشی با موضوع لوله های پلی اتیلن
شرکت رام پلاست شرق طی همکاری با انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای مهندسی آبیاری و سازمان برنامه و بودجه در تاریخ ۲۲/۰۴/۹۶ اقدام به برگزاری دومین دوره آموزشی با موضوع لوله های پلی اتیلن نمود . این کلاس با سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد . در ادامه آقای مهندس اردلان منصوریان مدیرعامل شرکت رام پلاست شرق و آقای مهندس وحید علیخانزاده دبیر محترم انجمن انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای مهندسی آبیاری ضمن خوشامدگویی به حاضرین از حضور پررنگ شرکت کنندگان در کلاس تشکر نمودند .
مطالب کلاس آموزشی در دو بخش ارائه گردید . بخش اول با تدریس آقای مهندس قرائی مدیر تولید شرکت رام پلاست شرق با موضوع اکسترودر شناسی و مفاهیم اولیه ارائه گردید و پرسش و پاسخ های حاضرین نیز در پایان بخش اول صورت پذیرفت .
پس از استراحتی کوتاه و پذیرایی ، بخش دوم با تدریس خانم مهندس توکلی مدیر آزمایشگاه اکرودیته شرکت رام پلاست شرق با موضوع مواد اولیه در تولید لوله های پلی اتیلن ادامه یافت و در انتها پرسش و پاسخ حاضرین مطرح گردید .
در پایان لوح تقدیرهایی از سوی انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای مهندسی آبیاری به نمایندگی آقای مهندس وحید علیخانزاده به مدرسین دوره ارائه گردید .
این سمینار با بازدید از خط تولید و آزمایشگاه پایان پذیرفت .
معرفی صنایع برتر استان .سال ۱۳۹۶
شرکت در نمایشگاه افغان پلاست – کابل
یازده الی شانزدهم اردیبهشت ماه ۹۶
بازدید تیم مشاوران انتقال فناوری از شرکت رام پلاست شرق
انتخاب به عنوان کارآفرین نمونه استان در سال ۱۳۹۵
جشنواره امتنان از واحدهای نمونه استان با حضور دکتر علی ریبعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرایی زیر مجموعه وزارت در سالن اجتماعات تلاش تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان و همچنین جمع کثیری از کارگران ، کارفرمایان و نمایندگان تشکلات کارگری و کارفرمایی خراسان رضوی در سالن اجتماعات تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی شماره یک کارگران استان برگزار شد .
در این مراسم دکتر علی ربیعی ضمن تبریک فرا رسیدن هفته گرامیداشت کار و کارگر اظهار داشت : در طی سالهایی که از انقلاب اسلامی گذشته است توانمندی و خلاقیت کارگران سیر تکاملی داشته و نبوغ و تعهد آنان در عرصه های مختلف افتخارات فراوانی را برای میهن اسلامی به ارمغان آورده است . وی افزود : کارگرانی که " کار جان " می کنند و خود " جان کار" می شوند شایسته ستایش و کرامت اند .
دکتر ربیعی همچنین اذعان کرد : من خودم یکی از کارگران پیش از انقلاب و در محیطهای صنعتی مشغول به کار بودم به همین دلیل به جرأت میتوانم بگویم این طبقه با نجابت توانسته است وظیفه سربازی امام و مقام معظم رهبری را به درستی انجام دهد و در دوران جنگ تحمیلی با دفاع جانانه و غیرتمند در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور یافته و عده کثیری از آنان نیز به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و سپس در دوران سازندگی پس از جنگ نیز با از خود گذشتگی و تلاش مستمر نقش بی بدیلی را در شکوفایی و رشد اقتصادی میهن اسلامی ایفا کرده اند .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه راه نجات کشور تقویت تولید و حرکت به سوی جامعه تولیدی است اظهار کرد : اکنون میهن عزیز ما نیازمند سرمایه گذاری و توسعه و رشد اقتصادی است و ما باید به موازات تکریم نیروی کار از کارفرمایانی که سرمایه خود را در عرصه تولید سرمایه گذاری می کنند و از این طریق با ایجاد فرصت های شغلی جدید زمینه رشد و شکوفایی اقتصادی ایران اسلامی را فراهم می آورند قدردانی کنیم . وی تصریح کرد: جذب سرمایه گذاری، گسترش اشتغال و افزایش تولید چرخه ای است که با مدیریت صحیح و لحاظ کردن عدالت اجتماعی در آن می توان بسیاری از آسیب ها و پیامدهای ناشی از بیکاری و مشکلات را برطرف کرد .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: با روحیه همدلی و هم افزایی و همت و تلاش مضاعف می توانیم همه مشکلات در مسیر رشد و تولید کشور را از میان برداریم و به جامعه تولید محور و قدرت تولید منطقه تبدیل شویم .دکتر ربیعی در پایان افزود : آنچه را که در توان داریم برای ریشه کن کردن فقر و اصلاح جامعه بکار خواهیم گرفت تا هموطنانمان از زندگی شایسته تر و شرایط بهتری بهره مند گردند.
شایان ذکر است در این مراسم از ۱۱ کارگر نمونه ، ۱۰ واحد تولیدی نمونه و هشت گروه کار نمونه با اهدا لوح تقدیر و هدایای نفیسی قدردانی تقدیر بعمل آمد که شرکت رام پلاست شرق هم به عنوان واحد نمونه در سال ۱۳۹۵ منتخب گردید .
نمایشگاه کشاورزی و صنایع وابسته سال ۹۵
برگزاری مانور اطفاء حریق سال ۱۳۹۵
پیام تبریک بانک ملی ایران
پیام تبریک انجمن مدیران صنایع
پیام تبریک شرکت مهدآب توس
بازديد استاندار خراسان رضوی و رياست سازمان صنعت و معدن ۴ تير ماه ۹۴
استاندار خراسان رضوی در بازديد از اين شركت با مسائل و مشكلاتی كه توسط مديرعامل اين شركت آقای اردلان منصوريان مطرح شد آشنا گرديد و به مديران و مسئولان ذيربط توصيه نمودند در جهت رفع اين مشكلات گام های عملی بردارند .
عليرضا رشيديان در جريان اين بازديد گفت : لازمه كاهش آسيب پذيری واحدهای توليدی همكاری دستگاه های اجرائی اعم از دستگاه های وابسته به نظام پولی يا نظام بازاريابی برای رفع مشكلات و حفظ اشتغال است .
استاندار در ادامه افزودند : امسال با مصوبه جديد دولت و فعاليت دوباره ستاد تسهيل با كارگروه های زير مجموعه اش و قانونی كه اخيراً مجلس به تصويب رسانده شرايط همكاری بين بخش دولتی و خصوصی استان بهتر شده است . ايشان با اشاره به فقدان سرمايه در گردش واحدهای توليدی نيز فرمودند : مديران بانكها بايد به واحدهای توليدی كمك كنند .
مديرعامل شركت رام پلاست شرق نيز در اين بازديد كه تنی چند از مسئولان استان و مديران بانكها حضور داشتند به مشكلات اين شركت از جمله بدهی زياد دستگاههای دولتی به اين شركت اشاره كردند و افزودند : سيستم بانكی نيز از ما طلبكار است و ما خواهان آن هستيم كه با مساعدت دستگاههای اجرايی، بدهی ما به بانكها از طريق طلب ما از دولت پرداخت گردد تا جريمه ديركرد تسهيلات شامل حال ما نشود .
وي به مشكل تأمين مواد اوليه نيز اشاره كرد و گفت : دستگاههای دولتی می توانند در تأمين مواد اوليه ما را كمك كنند . وی ظرفيت توليد لوله های پلی اتيلن در استان را بيش از نياز ذكر كرد و و گفت : ما قابليت صادرات محصولاتی را نيز داريم ولی به دليل صادرات مواد خام ارزان قيمت توسط شركت های پتروشيمی داخلی به كشور تركيه توان رقابت ما در كشورهای منطقه را كاهش داده است .
وی گفت : در حاليكه ظرفيت توليد استان در حدی است كه می تواند نيازهای استان را تأمين كند اما دستگاه های اجرايی همچون جهاد كشاورزی با برگزاری مناقصه ها به صورت كشوری نياز خود را از ساير استان ها تأمين می كنند كه بعضاً كيفيت آنها قابل مقايسه با محصولات ما نيست .
بازدید معاونت محترم برنامه ریزی و امور اقتصادی صنایع کوچک شهرکهای صنعتی کشور و ریاست شرکت شهرکهای استان
۲۱ مرداد ۹۵
به مناسبت گرامیداشت روز ملی صنایع کوچک (۲۱ مرداد ) معاونت محترم برنامه ریزی و امور اقتصادی صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور ، جناب آقای مهندس فرشاد مقیمی و آقای مهندس مهدی زاده مقدم ریاست محترم شرکت شهرکهای استان خراسان رضوی با همراهی هیأت همراه از مجموعه رام پلاست بازدید به عمل آوردند . از آنجا که این مجموعه در سالهای اخیر حتی با وجود شرایط تحریم و مشکل در تأمین مواد اولیه مورد نیاز ، تعدیل نیرو نداشته است و با استخدام نیروهای جدید در شرایط فعلی صنعت ، توانسته همچنان برقرار و قدرتمند باشد جای بسی افتخار است که مسئولین محترم از میان چندین شرکت ، این واحد را منتخب دریافت تقدیرنامه واحد صنعتی نمونه و کارآفرین برتر استان خراسان رضوی دانسته اند . به همین بهانه لوح تقدیری اهدا شد و نیرو و توانمندی ما را در جهت کمک به پیشرفت و ارتقاء صنعت این کشور افزایش داد .
مصاحبه با روزنامه دنیای اقتصاد
معرفی واحد های نمونه صادراتی سال ۹۳
برگزاری همایش تخصصی لوله پلی اتیلن
رام پلاست در روزنامه خراسان